kunst & design
ObjectenObjectenSieradenTassenFotografieWoord & FotoObjecten

Tassen
bij Galerie Van Slagmaat         

Galerie Van Slagmaat heeft een collectie tassen in allerlei soorten en maten. Ze zijn ontworpen door Nederlandse designers en in een beperkte oplage te koop. Kies ook voor een uniek product voor een betaalbare prijs!


De lederen tassen en portemonnees van Krista's, van tassenontwerpster Krista van Dijk (Sneek 1978, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) zijn sober van vorm, ze hebben een karakteristiek kleurgebruik en er is veel aandacht besteed aan de schouderband. Alle items zijn voorzien van veel handige vakken, zodat het fijn ordelijk blijft.

Krista's   Krista's
NIEUW in de galerie: tassen van Van Alkine. Alkine van der Laan (196x; SVGB en St. Lucas Ambachtelijke tassenopleiding) werkte in 2012 en 2013 mee aan de Pop-Up Stores naast de galerie en toen vielen haar kleurrijke tassen al op. Zij vervaardigt op ambachtelijke wijze tassen en accessoires van mooi leer, gevoerd met natuurlijke materialen en voorzien van functionele vakken. Elke tas is uniek of wordt in een kleine oplage gemaakt. Alkine maakt ook tassen op maat en in opdracht. Dat zijn de betere berichten!

Van Alkine   Van Alkine
Ferry Meewisse, de ontwerper achter Frrry, laat zich inspireren door wiskundige principes en mooie oplossingen en dat zie je terug in zijn ontwerpen.

Zijn tassen en portemonnees lijken op het eerste gezicht eenvoudig, de constructie is werkelijk ongekend! De tassen zijn grotendeels met de hand gemaakt en bevatten, zoals al zijn producten, elk een uniek nummer.

Frrry - Collapse

Frrry - Collapse

De ontwerpen van Noor Wentholt volgen de vorm van het lichaam en geven daardoor een hoog draagcomfort. Niet alleen ergonomisch maar ook supermooi!!

In de galerie zijn zowel grote als kleinere tassen van Ignoor te verkrijgen, in diverse uitvoeringen.

Ook te koop in de galerie: het inmiddels wereldberoemde polstasje van Ignoor dat je met een riempje aan je pols vastmaakt. Je hoeft je tasje niet meer vast te houden: het houdt jou vast!

Ignoor 'Celebration'   Ignoor 'Polstasjes'
Pure People Products is een wat vreemde eend in de Woerdense bijt omdat de producten uit Bali komen. Toch is hier sprake van Dutch design: de Nederlandse designer Yvonne de Jong maakt de vertaalslag van het traditionele Balinese ontwerp naar de Europese markt.

In de galerie zijn verkrijgbaar It’s (not) a bag no 1 en It’s (not) a bag no 4. Die eerste lijkt op een schortje en bindt je om als je geen tas wilt meenemen. Ideaal op een festival! Verkrijgbaar in parachutezijde en leder. De tweede variant is een opvouwbare tas van parachutezijde die je crossbody draagt, met miraculeus veel ruimte in 7 zakken/vakken.

Pure People Products     Pure People Products
It’s (not) a bag no 1 & 4