kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenTassenBoek & FotoBoek & FotoSchilderijen

Schilderijen
bij Galerie Van Slagmaat

De schilderijen van Marieke Hulsegge (Warnsveld 1977; AKI Enschede) sieren voor de vierde keer in haar carrière als kunstenaar de muren van de galerie!

De kleurrijke afbeeldingen wekken een vrolijke indruk maar ze hebben meer diepgang dan een eerste blik doet vermoeden. Marieke uit haar emoties op het doek, gekaderd binnen de sierlijke en zorgvuldig geschilderde zwarte lijntjes. Tranen zijn soms letterlijk verborgen tussen de bloemen. En ze schildert veel hartjes omdat ze heel erg lief heeft.

Nieuwsgierig als ze is, is Marieke zich altijd blijven ontwikkelen als kunstenares. Omdat ze schildert vanuit haar hart, is haar ontwikkeling als mens ook op het doek te volgen. Van jonge moeder en echtgenote, met alle onzekerheden die zo’n fase met zich mee brengt, naar stralende sterke vrouw. Haar puurheid staat na al die jaren nog steeds als een huis.

Sinds 2011 heeft Marieke menig kunstkijker in het hart geraakt en haar werk heeft zijn weg gevonden naar talloze eigenaren. Ook haar driedimensionale werk – o.a. koe, flamingo, herenschoenen, mega grote badeend, tafeltjes - heeft een schare enthousiaste aanhangers.

In de expositie in Woerden zijn recente schilderijen van Marieke te zien en een aantal beschilderde objecten. Onderstaande foto’s geven vormen een selectie. De expositie is elke vrij- en zaterdag te zien van 10-17 uur van vrijdag 24 november 2017 tot en met zaterdag 13 januari 2018. Kijk bij openingstijden voor nadere informatie over extra openstellingen in december.


Marieke Hulsegge
Marieke Hulsegge


Marieke Hulsegge
Marieke Hulsegge


Marieke Hulsegge
Marieke Hulsegge


Marieke Hulsegge
Marieke Hulsegge