kunst & design
SchilderijenObjectenSieradenSchilderijen TassenBoek & FotoBoek & Foto

Schilderijen
bij Galerie Van Slagmaat

Monique van Stokkum (1952 Groesbeek; Academies Tilburg en Rotterdam) is een veelzijdig kunstenares. Ze schildert in verschillende klassieke technieken, tekent en mengt deze werkwijzen. Daarnaast maakt ze ook nog (bewaar)objecten; die laatste zijn in deze expositie niet te zien.

Monique doet inspiratie op uit ervaringen in het leven en tijdens haar reizen zoals naar Ierland waar ze dit jaar voor de derde leer Artist in Residence is. In haar atelier nabij de Wall schetst ze losse beelden, wordt getekend, geschilderd. Ze voegt samen. Monique experimenteert: wel goed, of toch niet? Verder zoeken, andere combinaties, andere technieken. Samenhang in beeld en uitvoering: dat gaat goed. Potlood in de olieverf. Aquarel op de tekening. Ze zoekt naar dat ene, dat nog nodig is. En dan ineens: BAM! dat is het!

In Woerden zijn met name olieverfschilderijen, aquarellen en tekeningen te zien – hoewel crossovers niet helemaal uitgesloten kunnen worden. De sfeer van het werk vormt een rode, warme draad door de expositie. Grote en grootse tekeningen, soms verfijnde details maar ook bijna abstract werk in mooie kleuren. Of in zwart en wit…..

De expositie is elke vrijdag en zaterdag te zien tot en met zaterdag 9 juni 2018, met uitzondering van vrijdag 27 april (Koningsdag) en zaterdag 5 mei (Bevrijdingsdag).


Monique van Stokkum
Monique van Stokkum - Sometimes it rains


Monique van Stokkum
Monique van Stokkum - Meanwhile in my dahlia garden


Monique van Stokkum
Monique van Stokkum - Girl from the woods